iminverklighet

dom vackraste stunderna i livet var dom när ni kom.

66. 31december 2011 - Nyårsafton.

Publicerad 2011-12-31 10:40:30 i i största allmänhet,

Sista dagen på 2011 har börjat. Hur fort har inte detta året gått och hur mycket har inte hänt?

Mars månad var lite av en party månad. Blev både en otroligt lyckad tjejfest, (med brakfylla!) och så firade vi Tommy som fyllde 25 med en överrasknings fest med alla tänkbara vänner. Orutinerad som jag var efter en graviditet och 6 månader med konstant amning slutade tjejfesten i minnesluckor och på 25års kalaset lekte jag värdinna och sprang av mig varje alkohol droppe som intogs.
I början på april fick vi reda på att vi väntade Ella. Som en blixt från klar himmel kom illamåendet och tack vare det köptes graviditets testet hem. Plussade utan några som helst tvivel och lyckan sken om oss båda. Ebba skulle bli storasyster!
April är även min och Tommys månad och tro det eller ej men vi hade då varit tillsammans i två hela år. Dessa två år har varit väldigt händelserika och väldigt väldigt älskvärda!
I slutet på maj lämnade vi bostaden ute i boschen och flyttade in i denna flådiga lägenhet en trappa upp mitt inne i stan. Utan tanken på vad som komma skall och blinda totalt över allt krångel lägenhet tillför var vi skäla glada över att slippa bil åkandet. Tog inte lång stund innan mitt gnällande satte igång och inte gjorde alla hormoner det bättre. Men boendet blev inte långvarigt... Tack gode gud.
Sommaren kom iaf som på beställning och varje varm och fin dag spenderande vi vid stranden. Vatten är något av det bästa Ebba vet medan sol&värme, brun hy och sköna sommarkvällar är favorit för mig. Givetvis finns det inget härligare än att se sitt barn njuta för fullt av livet. Det slår allt!
Den stora dagen kom i juli. Våran prinsessa fyllde 1år och blev nu helt plötsligt stor. Vi hade kalas inomhus, i lägenheten, då vädret sög. Gjorde 1års kontroll på BVC och bjöd personalen där på misslyckad shake-and-bake kladdkaka med färska jordgubbar på. En super duper dag och jag kommer minnas den. Ebbas första födelsedags kalas!
Juli bjöd också på en liten minisemester för oss. Jag tog med mig familjen till världens minsta stuga nere på västkusten i några dagar för sol&bad. Blev inget med det planerade utan blev bara regniga och grå dagar så badandet byttes ut mot shopping, bil åkande och ett besök på Nordens Ark. Glöm inte bort att vi trotsa regnet hela tiden och var ständigt våta och nerkylda vid utomhus vistelser.
Sen sommaren kom och ett försök att läsa upp betyg på Komvux startade. Dock lika fort som det slutade.
Hösten kom och panik för boendet ökade varje dag. Hus jakt och bankbyte tog fart och tillslut fann vi vårat hus.
Oktober månad var en skriva-viktiga-papper på banker och packa flyttkartonger månad. Med hormonrusningar forsade ilska och tårar om vartannat. Tankarna på förlossningen började tidigt på grund av väldigt tidiga känningar och förvärkar av dess slag så väntan blev istället en frustration.
November kom och äntligen började vi flytta. Renoveringen gick på en vecka precis som planerat tack vare duktiga och händiga människor. Vecka två flyttade vi in. Himmel och pannkaka vilken förändring och vilken lättnad! Fortfarande höggravid och känslosam kämpade jag mig genom månaden med avskildhet från verkligheten. 27:e kom. Första advent och min födelsedag. Det firades med nära&kära från morgon till kväll. En mycket lyckad dag med krämpor och sötsaker och jag var mer lik en vattenballong än människa när dagen var slut.
Dagen D var den 28:e. Dagen efter min 24årsdag. Vaknade vid fem, akut toabesök och halv värkar. Inget så men hoppet om värre ökade. Slempropp och ett bad senare sov jag igen i någon timma eller två och vaknade upp utan någon känning alls. Blev iaf en bokad tid på förlossningen efter ett samtal. 2 timmar och 43 minuter efter ankomst på förlossningen låg våran älskade Ella utan förvarning på mitt bröst och såg världen för första gången. Helt overkligt och helt underbart. Nu var vi hela <3
December månad utan snö. Lucia firades med lussebak tillsammans med mamma. Resultatet blev magnifikt och bullarna försvann fort ner i magsäcken på mig. Julafton var som en vårdag, mer påskafton än julafton. En familjedag lyckad till tusen och Ebba upplevde Kalle Anka och Tomten för första gången.
Ella blev redan 1månad och för mig är det ett mysterium. Tiden går så fort att jag vill stanna upp och andas. Suga åt mig det jag har riktigt ordentligt. Oförklarlig lycka sipprar genom kroppen på mig och lugnet och glädjen tar mer och mer över. Dock brist på sömn men håller stenhårda tummar för pigga och ljusa dagar!

... Och nu är vi här. Sista dagen på december och imorgon är ett nytt år med nya händelser. Mitt år har varit otroligt bra måste jag säga. Mycket har prövats på och känslor har levt i ständiga berg och dalbanor. Det viktigaste av allt och det finaste av allt detta år var Ebbas stora dag i somras och Ella! Jag blev tvåbarns mamma till mina fantastiska prinsessor och varje dag är jag tacksam. Kärleken till dessa två växer för varje dag och det är u n d e r b a r t, ä l s k a t och m e n i n g s f u l l t!
I eftermiddag/kväll kommer svänggänget för dagens galejj och firandet för det nya åter går igång. Middag, trevligt sällskap, ett bra slut på ett fantastiskt år och en toppen början på ännu ett år.
Jag är nöjd och glad. Jag är laddad och taggad. Tack för detta år, det jag fått, det jag lämnat och det jag fått lära. Det jag känner är obeskrivligt. Känslorna är enorma!

Hur firar ni dagen? Hur har ni upplevt detta året?
Jag önskar Er alla iaf ett riktigt gott slut och en riktigt bra början på 2012 <3 Vi hörs nästa år! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela